fbpx
Have a question?
Message sent Close

Konverzacijski klub

Učili ste engleski poslednji put u srednjoj školi ili na fakultetu, pohađali ste neke kurseve ranije ili uzimali privatne časove, smatrate da solidno možete da razumete sagovornika ili pročitate neki članak na netu… Tu ste negde, na srednjem nivou znanja, otprilike… Ali sad se baš ukazala prilika da otputujete u inostranstvo ili pojavio zahtev na radnom mestu da pokažete svoje znanje prilikom posete poslovnog partnera!

Većina polaznika koja vlada engleskim na nivou B1, relativno lako može da se snađe u terminologiji vezanoj za svoj posao, makar na pasivnom nivou, ali šta kada treba posle zvaničnog dela posla izaći sa partnerima ili kolegama na večeru?! Tu se vode neformalni razgovori i mogu da iskrsnu raznovrsne teme, a vi se ne osećate baš najsigurnije na tom terenu… sve biste nešto da kažete, ali reči zapinju u grlu…

Ukoliko se prepoznajete u gornjem opisu, onda imamo rešenje za vas!

Osmislili smo KONVERZACIJSKI KLUB u trajanju 2-4 meseca,

sa optimalnom dinamikom od 1 (ili 2 puta) nedeljno i časom koji traje 75 min – ni prekratko ni predugo!

Fokusiramo se na veštinu govora i razumevanje tuđeg govora, kako bi razgovor tekao što je prirodnije moguće, a vi se osećali opušteno. To postižemo prijatnom atmosferom u našem KLUBU u kome se svi članovi osećaju slobodnim da progovore, a jednako važan je i adekvatan odabir materijala. Koristimo, između ostalog:

  • segmente iz redovnih udžbenika namenjene vežbanju konverzacije, sa primerima funkcionalnog jezika upotrebljenog u realnim životnim situacijama (npr. odlazak u šoping ili u restoran). Ovakvi dijalozi, snimljeni u kratkom i zabavnom video klipu, služe nam kao osnova za kasniju simulaciju razgovora, pri čemu koristimo neke od fraza koje smo čuli, ali uvek možemo dodati u naš dijalog još nešto što nam se čini korisnim.
  • razne jezičke društvene igre u kojima treba objasniti neku reč dok je ostali pogađaju ili odgovoriti na neko interesantno lično pitanje ili poređati neku zanimljivu priču u pravilan redosled ili joj smisliti završetak.
  • autentične video snimke sa YouTube-a ili govore sa platforme TED Talks koji nam daju lep povod da o otvorimo neku zanimljivu temu, naučimo poneki dobar izraz i dalje opušteno razgovaramo o onome što nas je inspirisalo da podelimo sa drugima neko naše lično iskustvo u vezi sa temom časa.
  • kratke priče, članke sa interneta ili odlomke iz takozvanih „ridera“ (kratke knjižice lektire adaptirane po nivoima znanja) koje pročitamo pre časa, pa ih na času prepričavamo, ukažemo opet na neke korisne reči i fraze, ponekad i na neku važnu gramatičku konstrukciju, pa opet na posletku komentarišemo likove i situacije u kojima su se našli u datom štivu.
  • i naravno – vaše ideje i predloge!

 

Sve ovo koristimo i na redovnim opštim kursevima jezika, ali je u konverzacijskom klubu akcenat isključivo na govoru i razumevanju govora. Samim tim, oslobodićete se, aktiviraćete svoje znanje i osećaćete se sigurnije u komunikaciji. Bez testova i domaćih zadataka. Bez obaveze da nešto posebno radite kod kuće ili pred čas. Sa vrlo malo ulaganja vašeg novca i vremena!

KONVERZACIJSKI KLUB je idealna prilika za utvrđivanje znanja stečenog na prethodnom redovnom kursu ili za aktiviranje nekog davno stečenog znanja. Dakle, ako nakon duže pauze želite da osvežite svoj nivo ili da ga naprosto održite, a neke druge obaveze vas sprečavaju da se temeljnije posvetite učenju jezika, onda je ova opuštena varijanta ćaskanja na engleskom pravo rešenje! Jednom nedeljno u trajanju od par meseci i nije neka velika obaveza, a vrlo ume da prija! Ako vam se dopadne, ostvarite popust u narednom ciklusu susreta naših KLABERA ili nam se pridružite na redovnim kursevima koje održavamo tokom cele školske godine.